SoyProFat

Výkrm skotu, Suché, Prasata, Dojnice, Bohaté na energii, Bohaté na bílkoviny

• Krmivo vyrobené bez použití GMO

• Použitý technologický postup v procesu zpracování sójových bobů spolehlivě eliminuje antinutriční faktory
• Mechanická extrakce oleje, bez zbytků chemických extraktantů
• Vyváženost podílu bílkoviny (43 %) a oleje (7 %) umožňuje, jeho univerzální použití při optimalizaci krmných směsí na ideální poměr bílkovin a energetickou hodnotu
• Sójová bílkovina má vysoký a ideálně vyrovnaný obsah a poměr stravitelných aminokyselin
• Vlivem extruze se zvyšuje stravitelnost sacharidů a aminokyselin. Klesá podíl v bachoru degradovaného proteinu (RDP) a zvyšuje se podíl by-pass proteinu (RUP), který je následně strávený v tenkém střevě (PDIA)
• Obsahuje 45 % by-pass proteinů
• NON GMO
• Domácí zdroj živin, z místních surovin
• Šetří životní prostředí díky nižší hodnotě uhlíkové stopy

Popis výrobku

SoyProFat je sójové krmivo vyráběné z konvenčních odrůd sóji, tj. GMO-Free krmivo. Ve výživě zvířat je sója významným bílkovinným komponentem. V praxi se setkáváme s extrahovaným sójovým šrotem. Ten se vyrábí tak, že vlivem tepla a rozpouštědla (sloučenina na základě hexanu) se z drcených sójových bobů extrahuje přibližně 18-20% sójového oleje. Následně se odstraní použité rozpouštědlo, vyrobený “extrahovaný sójový šrot” obsahuje vysoký podíl bílkovin (44-48 %) a nízký podíl oleje (1-2 %). Plnotučná “full fat” sója je krmivo, které má vysoký podíl bílkovin (33-35 %), příznivý obsah esenciálních aminokyselin a středně velký podíl oleje (18-22 %). Vzhledem k vysokému obsahu antinutričních látek je třeba sójové boby tepelně zpracovat. Existuje mnoho způsobů jak odstranit antinutriční látky, které jsou citlivé na teplo (Inhibitor trypsinu a lektiny), avšak odstranění dalších antinutričních látek jako jsou Glycinin a Beta-Conglycinin je možné pouze extruzí. Krmivo SoyProFat - extrudované sójové výlisky - v sobě spojuje výhody extrahovaného sójového šrotu (vysoký obsah proteinu) a plnotučné “full fat” sóji (vysoký obsah energie).

Funkce

Efekt extruze na nutričně významné komponenty:

Škrob - extruzí dochází ke zmazovatění škrobu, což je proces kdy dochází k přeměně struktury obou složek škrobu - amorfní amylózy i krystalického amylopektinu. Mazovatenie je zvyšováno působením tepla, tlaku a smykových sil.

Bílkoviny - krátkodobé zahřátí nad 100 ° C za současného působení tlaku uvnitř extrudéru způsobuje velmi efektivní přeměnu struktury bílkovin. Extruzní proces (a následné sušení před lisováním) snižuje obsah v bachoru degradovaného proteinu (RDP) ve prospěch v bachoru nedegradovaná proteinu (RUP) a zvyšuje jeho stravitelnost v tenkém střevě (PDIA). Toto je velmi důležité pro vysoce užitková zvířata.

Tuky - extruze je cíleně využívána jako proces zpomalující oxidaci tuků obsažených v semenech olejnin.

Hygienizace krmiva - kromě snížení obsahu anti-nutričních látek dochází k mechanickému narušení a celkovému zvýšení stravitelnosti a chutnosti. Současně dochází ke zničení případných choroboplodných zárodků vlivem vysoké teploty, tlaku a střižných sil.

úložný prostor

Skladování a manipulace se SoyProFat je jednoduché, obdobné jako při obilovinách nebo sójovém šrotu. Krmení touto formou výrobku minimalizuje náklady na skladování a manipulaci.

Product specification

Sušina
880 g/kg sušiny

Výše uvedené údaje jsou průměrné hodnoty. Vyhrazujeme si právo provádět změny ve složení produktu.

Tyto webové stránky používají cookies ke zlepšení našich stránek pomocí vašich zkušeností. Pokud pokračujete, souhlasíte s používáním souborů cookies. Další informace naleznete v našich pravidlech souborů cookies.